" En enää tiedä. En enää tiedä mitä ajatella. Tahtoisin olla hyvä. Mutta en enää jaksa yrittää. Ei kukaan näytä mua arvostavan, ei kukaan välitä. Tuntuu että olen kadottanut itseni, oman punaisen langan. Kuka minä oikein olen, mitä haluan? ...Ja olen niin yksin. "

"Joo, mä olen Viola. Lapseton etä-äitipuoli. Tai bonusäiti, niinkuin joku sanoo...En kyllä tiedä missä kohtaa noi huomaa, että olisin bonusta, jotain lisää, olisinpa edes sitä puolikasta. Nyt taidan olla vain liikaa.... tai ylimääräinen.

Myytit, tabut ja asenteet ovat aikoinaan valjastettu luomaan turvaa yhteisöön. Yhteisön kautta ne ovat tuoneet myös turvaa sisällemme. Elämänkuvamme on historian kuluessa kuitenkin muuttunut. Osa myyteistä ja tabuista eivät enää aja asiaansa, vaan rajoittavat ja luovat ristiriitoja.

Äitipuolikin tekee virheitä, on joskus väärässä, erehtyy. Mutta niin me teemme. Usein äitipuoli on liian ankara itselleen. Ikään kuin perheen olemassaolon oikeus, äitipuolen olemassaolon oikeus tulisi onnistumisen, lapsen pinnallisen onnellisten tunteiden ja täydellisen idyllin myötä. Jokaisessa elämässä, jokaisessa perheessä, niin ydin- kuin...