UUSPERHETIETOUTTA 

KUNNILLE JA YRITYKSILLE

Mitä ammattilaisen tulisi ottaa huomioon, kun hän kohtaa uusperheen tai lapsen joka on uusperheessä? Millaisia nyansseja, ilmiöitä ja asenteita uusperheellisyys tuo tullessaan?

Tuleeko vanhempien puhaltaa yhteen hiileen ja mitä jos se ei ole mahdollista? Mitä tarkoittaa satelliittius? Mitkä ovat bonusvanhempien roolit suhteessa lapsen hyvinvointiin? Tai miten tukea äitiä jolta otetaan lapset huostaan tai isää josta tulee etä-isä?

Miten ammattilaisen varjo ja yhteiskuntamme myytit näkyvät uusperheiden ja ammatillisuutemme äärellä?


Uusperheen äärellä on monenlaisia ilmiöitä ja vaikuttavia asenne-osa-alueita. Ilman tiedostamista nämä hienosyiset ja monitahoiset vaikuttimet voivat ohjata ammattilaisen
ohjaamaan perhettä ja lapsen hyvinvointia suorittamaan vanhemmuuttaan tai kelpaamaan, sen sijaan että vanhemmuuden rooli ja rooli perheessä olisi luonnollinen ja sisältä käsin löydetty.


---

Olen Taru Meritie, Uusperheneuvoja, Ihminen tavattavissa -terapeutti sekä kokemusasiantuntija. Olen urallani toiminut lastensuojelualan henkilöstöpäällikkönä sekä yksityisen koulutusalan yrityksen toimitusjohtajana.

Koulutan ja luennoin uusperheitä kohtaavia sosiaali- ja terveysalan alan ammattilaisia uusperheen dynamiikan äärellä. Jokainen koulutus ja luento suunnitellaan tilaajan toiveita kunnioittaen.


Ota yhteyttä: taru.meritie@entente.fi tai 045-661 6775.